Social media marketing

SOCIAL MEDIA GAAT OVER MEER DAN ALLEEN MARKETING.

Sociale media beïnvloeden veel aspecten van de klantervaring, en 84% van de klanten is van mening dat de social media bekendheid van een bedrijf net zo belangrijk is als zijn producten en diensten. Social media beïnvloed veel aspecten van de klantervaring.

website design services snapIT

WAT IS SOCIALE MEDIA MARKETING?

In eenvoudige bewoordingen gebruikt u marketing binnen uw sociale mediaplatforms om uw merk te promoten en uw product of dienst te verkopen. U moet plannen voor sociale-mediamarketing zoals u plant voor andere aspecten van uw marketingstrategie.

social media and content marketing

ONTWIKKEL EEN KRACHTIGE FUNDERING

Het opbouwen van een sterkere band met klanten vandaag vereist diepgaande inzichten die alleen op sociale media te verkrijgen zijn. Geweldige klantervaringen op sociale media beginnen met het integreren van sociale technologie achter de schermen. Door de sociale-mediageschiedenis van klanten te combineren met gegevens van andere kanalen, kan uw bedrijf een uitgebreid beeld van uw klanten krijgen, waardoor u meer relevante betrokkenheid kan bieden.

STEL DUIDELIJKE DOELSTELLINGEN OP VOOR UW BEDRIJF

We raden u aan u te concentreren op beter beheersbare doelen waarmee u uw sociale initiatieven kunt schalen op een manier die zowel eerlijk als goedkoop is.

HIER ZIJN ENKELE VOORBEELDEN VAN DOELSTELLINGEN DIE BEDRIJVEN VAN VERSCHILLENDE MATEN EN VORMEN KUNNEN GENRUIKEN:

MAAK een DIENST meer sociaal

Uw klanten verwachten snelle antwoorden op hun vragen over de diensten die u levert. Door gegevens van uw kanalen te gebruiken, kunnen verkopers snel kansen identificeren om met klanten in contact te komen en relevante, gepersonaliseerde inhoud te bieden die potentiële klanten om te zetten naar loyale consumenten.

 

social media and content strategy

BESTUDEER UW DOELGROEP

Er is een aanzienlijk potentie in social media marketing voor zowel marktleiders als start ups, omdat slechts 55% van de marketeers sociale analyse gebruikt om hun doelgroep beter te begrijpen. Er is momenteel veel informatie beschikbaar die u kunt gebruiken om uw marketingplan voor sociale media op te bouwen.

BESTUDEER UW CONCURENTIE

Marktonderzoek stelt u in staat de identiteit en de sterke punten van uw concurrentie te begrijpen. U heeft een goed begrip van wat essentieel is in uw vakgebied. Dit zal u helpen bij het definiëren van je eigen social media-doelen.

 

KIES DE BESTE SOCIALE MEDIA PLATFORMS OP BASIS VAN UW PUBLIEK

Sommige mensen vragen zich af of ze accounts op alle sociale mediaplatforms kunnen beheren. Dat hoeft niet. Kies de beste social media platforms voor uw bedrijf. Ontdek welke sociale netwerken het populairst zijn bij uw doelmarkt.

Doe wat vooronderzoek om erachter te komen waar uw doelgroep zich begeeft. Als u dit nog niet weet, kunt u een enquête bij hen houden en hen vragen naar hun favoriete socialemedia-accounts.

PUBLICEER CREATIEVE EN BETROKKEN SOCIALE MEDIA-INHOUD

Zorg ervoor dat uw inhoud de doelstellingen van elk netwerk begrijpt; Dit is waar het nuttig is om uw doelmarkt goed te begrijpen.

Kijk naar je marketingpersonages en denk na over de volgende zaken:

  • Waar wordt naar gestreefd en wat zijn hun moeilijkheden?
  • Hoe kunt u hen helpen?

 

U wilt niet dat al uw sociale media-inhoud identiek is. Variatie in de sociale feeds van mensen zorgt verhoogde interactie. Afhankelijk van het sociale netwerk kiezen ze een combinatie van aantrekkelijke afbeeldingen, boeiende video’s en zelfs overtuigend schrijven.

social media and content strategy - ads

LUISTEREN, LEREN EN RAPPORTEREN​

Sociale media worden gebruikt om u te evalueren door uw klanten. Om je social media-strategie te ontwikkelen en toekomstige relevante interactie te genereren, is het essentieel om naar het commentaar van uw klanten te luisteren. Strategisch zijn in uw sociale luisterinspanningen zal zijn vruchten afwerpen in de vorm van tevreden klanten en partners.

U zult nooit weten hoe de ene marketingstrategie presteerde in vergelijking met de andere totdat u uw inspanningen voortdurend analyseert. Als u uw sociale media-activiteiten hierboven bekijkt, kunt u uw activiteiten in perspectief plaatsen. Wanneer uw groei stopt, houdt dit in dat u uw best presterende inhoud moet analyseren en uw contentmarketing moet aanpassen.

BEWAAK DE RESULTATEN EN MAAK DE NOODZAKELIJKE AANPASSINGEN IN UW SOCIAL MEDIA PLAN.​

CONCLUSIE

Social media marketing is een essentieel onderdeel van elke effectieve bedrijfsstrategie. Wellicht bent u niet voldoende voorbereid om over te stappen op deze nieuwe manier van denken over social media marketing. Met het gebruik van deze technieken kunt u echter voorbereiden op succes in een vaak uitdagende omgeving.