CRM en gegevensbeheer

Snapit Solutions helpt u het meeste meeste uit uw CRM te halen

Het is mogelijk dat het investeren van een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld in de implementatie van een simpel CRM-systeem (klantrelatiebeheer) een goed georganiseerde B2B-database zal  garanderen, evenals de afstemming van uw bedrijfsontwikkelingsteams.

74% van de bedrijven zegt dat CRM-software hen verbeterde toegang tot klantgegevens gaf.

Het hebben van één locatie waar alle klanten en connecties van uw bedrijf kunnen worden beheerd, is echter onvoldoende om snelle groei en omzet te genereren.

Uw verkoop- en marketingteam zal niet in staat zijn om hun volledige potentieel te bereiken of de waarde van uw investering te maximaliseren als u hen niet voorziet van hoogwaardige CRM-gegevens.

Tegenwoordig zijn CRM-oplossingen (Customer Relationship Management) en IT-oplossingen zijn essentieel voor het ionisatiebedrijfsproces. Om het meeste uit uw CRM te halen, moet u echter over de juiste gegevens beschikken, inzichten verkrijgen die kunnen worden geïmplementeerd en uw strategie voor gegevenskwaliteit verbeteren.

 

Waar staat "CRM-gegevensbeheer" voor?

Klantrelatiebeheer, ook wel CRM genoemd, is het systeem waarmee uw organisatie alle verbindingen en interacties met bestaande en potentiële nieuwe klanten kan beheren. Het idee is eenvoudig: verbeter zakelijke contacten om uw bedrijf uit te breiden. Een klantrelatiebeheersysteem stelt bedrijven in staat om klantrelaties te onderhouden, activiteiten te vereenvoudigen en de winst te vergroten.


Als mensen het hebben over klantrelatiebeheer (CRM), bedoelen ze bijna altijd een CRM-systeem, een stukje software dat helpt bij contactbeheer, verkoopbeheer, productiviteit van agenten en andere gerelateerde taken. CRM-software kan nu klantverbindingen afhandelen gedurende de volledige levenscyclus van een bedrijf, inclusief marketing, verkoop, digitale handel en contacten met klantenondersteuning. Deze mogelijkheid was in het verleden niet beschikbaar.


De relaties van uw organisatie met individuele mensen, zoals klanten, servicegebruikers, collega’s of leveranciers, kunnen tijdens uw levenscyclus met deze personen effectiever worden beheerd met een CRM-oplossing. Dit omvat het vinden van nieuwe klanten, het binnenhalen van hun bedrijf en het bieden van ondersteuning en aanvullende diensten gedurende de hele relatie.

Hoe onnauwkeurige CRM-gegevens uw organisatie beïnvloeden

Onbekwaam CRM-gegevensbeheer kan resulteren in de gemiste kans om te profiteren van kritieke commerciële relaties, wat een bedrijf veel tijd en geld kan kosten. Volgens een recent onderzoek van Gartner gaan ontoereikende gegevens gepaard met een jaarlijks verlies van gemiddeld bijna $ 15 miljoen.


Bovendien kan een slechte B2B-gegevenskwaliteit in uw CRM leiden tot verlies van tijd en middelen, hogere bouncepercentages, genegeerde telefoontjes en andere soortgelijke problemen, die allemaal schadelijk kunnen zijn voor het imago van uw bedrijf.


B2B-leadcreatie wordt bemoeilijkt als een klantrelatiebeheersysteem (CRM) onvoldoende gegevens heeft. Bovendien hebben uw verkoopmedewerkers moeite met het ontwikkelen van een pijplijn, zijn uw verkoopprognoses onnauwkeurig en bent u uiteindelijk niet in staat om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken die u had verwacht. De datakwaliteit is van het grootste belang om de productiviteit hoog te houden en de uitstekende reputatie van uw bedrijf te behouden.

snapIT team

Verschillende manieren waarop we u kunnen helpen met de kwaliteit van uw gegevens:

SAMENGEVAT

Zoals u kunt zien, is efficiënt CRM-gegevensbeheer de factor die bepaalt of lucratieve zakelijke vooruitzichten worden gemist, in tegenstelling tot het al dan niet behouden van lucratieve klantrelaties op de lange termijn. U kunt garanderen dat uw marketing-, verkoop- en managementteams zijn uitgerust met alle essentiële informatie die ze nodig hebben om het hele verkoopproces te verbeteren en te versnellen door de hierboven beschreven beste praktijken voor gegevensbeheer te gebruiken.


Deze aspecten zijn haalbaar, inclusief effectief CRM-gegevensbeheer, gerichte marketingcampagnes gericht op individuele prospecten, efficiënte verkooproutes en verbeterde verkooptrechters en -procedures. Door optimale gegevensbeheer van de waardevolle informatie in uw CRM-platform te implementeren, kan uw bedrijf geld besparen en de voortdurende uitbreiding ervan op de lange termijn verzekeren.