11 BESTE STORYTELLING TECHNIEKEN VOOR ONLINE MARKETING IN 2022

Inleiding: De Kracht van Verhalen Vertellen in Marketing

Verhalen vertellen is een krachtige vorm van marketing die publiek kan boeien en betrekken. Hoewel de meeste adviezen over verhalen vertellen zich richten op dezelfde paar kaders, onderzoekt dit artikel 11 geavanceerde verhalenmodellen die u kunnen helpen boeiende en originele verhalen te creëren. Aan het einde zult u meer weten over verhalen vertellen dan de meeste “goeroes” en beschikken over een uitgebreide toolbox van modellen geïnspireerd door de beste fictieschrijvers. Bovendien krijgt u een spiekbriefje over hoe u elk model in uw marketingcampagnes kunt toepassen. Laten we beginnen!

11 Geavanceerde Verhalenmodellen voor Marketing:

 1. Queeste
 2. Rivaliteit
 3. Achtervolging
 4. Ontsnapping
 5. Redding
 6. Wraak
 7. Underdog
 8. De Raadsel
 9. Rijping
 10. Verleiding
 11. Transformatie

1. Queeste

In het queeste model zoekt de held naar iets, vaak gerelateerd aan hun zoektocht naar hun authentieke, betere zelf. Als marketeer wordt u hun metgezel, die hen helpt obstakels te overwinnen en onderweg voor kleine details te zorgen.

2. Rivaliteit

De held moet concurreren met iemand of iets om hun doelen te bereiken. Ze hebben hulp nodig om de concurrentie te overwinnen, en daar komt uw product of dienst in beeld.

3. Achtervolging

In dit model is de held op de vlucht of achtervolgt hij iets. De achtervolging gaat door omdat één partij de ander constant ontwijkt. Uw rol is om de held te helpen ontsnappen aan de vijand, of hen te vangen en de achtervolging te winnen.

4. Ontsnapping

Soortgelijk als redding, maar omgekeerd. De held moet ontsnappen zonder veel hulp van iemand (behalve uw product of dienst). Er kan ook een achtervolging plaatsvinden na de ontsnapping.

5. Redding

In dit verhaal wordt iets of iemand belangrijks gevangengenomen door de vijand. De held reist om de gevangengenomen persoon, doel of idee te bevrijden, uitmondend in een groots duel tussen de held en de vijand. Uw product of dienst is het geheime wapen van de held, wat zorgt voor een gelukkig einde.

6. Wraak

De held is verraden en zoekt vergelding en gerechtigheid. Uw product of dienst kan hen helpen de gewenste oplossing te vinden.

7. Underdog

Van uw held wordt verwacht dat hij verliest, en niemand gelooft in hem, behalve u. Met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en de hulp van uw product of dienst, helpt u de held tegen alle verwachtingen in succes te behalen.

8. Het Raadsel

De held moet een raadsel oplossen, waarbij hij stap voor stap aanwijzingen vindt terwijl de spanning toeneemt. Als het raadsel niet op tijd wordt opgelost, kunnen er ernstige gevolgen zijn. Uw product of dienst kan de broodnodige hulp bieden.

9. Rijping

Dit unieke transformatieverhaal gaat over persoonlijke groei, niet noodzakelijk in letterlijke zin. Mensen van elke leeftijd kunnen hun doel herontdekken en uitgroeien tot betere versies van zichzelf. In dit model fungeert uw product of dienst als katalysator voor verandering.

10. Verleiding

Uw held wordt geconfronteerd met een verleiding die tot zijn ondergang zou kunnen leiden. Ze worstelen tegen de innerlijke stemmen die hen aansporen om de verkeerde keuze te maken. Als marketeer dient uw product of dienst als gids die hen helpt de verleiding te weerstaan en een beter pad te kiezen.

11. Transformatie

In dit model ondergaat de held veranderingen om een betere versie van zichzelf te worden. Uw product of dienst kan de drijvende kracht achter de verandering zijn of de held begeleiden tijdens hun transformatieve reis.

Conclusie: De Blijvende Kracht van Verhalen Vertellen

Zelfs in een tijdperk van geavanceerde technologie blijft een goed verteld verhaal een invloedrijk middel. Door interessante personages, boeiende plots en het oproepen van emoties te gebruiken, kunt u uw publiek geboeid houden. Verhalen vertellen in marketing stelt bedrijven in staat om hun kernboodschappen over te brengen zonder te vertrouwen op expliciete uitleg, waardoor het toegankelijk is voor publiek van alle leeftijden. Omarm de kracht van verhalen vertellen en zie uw marketingcampagnes floreren.

LEES MEER

GESCHREVEN DOOR

Picture of Wesley de Kadt

Wesley de Kadt

Founder of Snapit Solutions

LEES VERDER

Inhoud

Wij staan klaar voor u